Kolmården

Vi har varit på en tripp till Kolmården med några mindre stopp på vägen. Barna verkar nöjda och glada trots mycket tid i bil.


Tassa packade väskan och bodde hos King och Fly under tiden.


Första dagen tittade vi på alla djuren och åkte Safari, en linbana högt upp i trädtopparna där vi fick se älg, olika hjortarter, visent, giraff, olika antiloper, gnu, olika bockar, zebra, struts, brunbjörn och lejon. En attraktion värd att köa för i 30minuter. Ett tips är att ta det tidigt då kön snabbt blir låååååång.


Söt schimpansbebis, som mamman först dolde väl. Mara heter den harliknande gnagaren, som härstammar från Sydamerika.


Till vänster Kulan. Ett hästdjur som lever i öken- och stäppområden. I bakgrunden Jak och Kamel.
Till höger fler djur från Sydamerika. Vikunja och den stora marsvinsliknande varelsen heter Kapybara. Hur coool var inte den! Heeey chilla...


Sälar, både ovan och under vattenytan.



Alltid lika söta Surikaten. Att det är en liten bebis gör det bara ännu gosigare!


Lodjuret var svårt att se, som oftast. Längst upp på en stor sten låg den. Så det fick bli ett foto i det lite annorlunda fotobåset istället.


I björnhägnet var det lugnt...


...tills mammabjörn fick ett utbrott, för här ska minsann trillingarna få äta!


Hos sköldpaddorna hände det inte så mycket heller... 😜 men dem är cool.


Den alltid så respektingivande vargen.


Delfinshowen Life hann vi även med under första dagen. Verkligen ett måste!! En mycket fin föreställning. Ett tips, köp biljetterna innan så behöver ni inte stå i den superduperlånga kön. Det var skönt att bara traska in i gången för förbokade.


Den andra dagen var vi i Bamses värld och åkte karuseller.


Avslutningsvis gick vi på rovfågelshowen Wings. Också ett måste!!! För att få sittplatser gick vi dit ett bra tag innan och passade på att fika innan det började. Vi fick se bland annat Berguv, Jaktfalk och Marknäshornsfågel.



Summasummarum två härliga dagar i positiv anda. Det var bara glada miner på personalen, vilket är helt fantastiskt i detta folkvimmel, där minerna varierade😊

Kommentarer

Populära inlägg