Filmjölkslimpa

Ikväll har jag fyllt på förrådet med limpa. Den gick hem superbra hos övriga familjen och är perfekt då den går att frysa.


Filmjölkslimpa med lingon

2 små limpor

1 1/2 dl vetemjöl
6 dl rågsikt
1/4 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 1/4 dl lingonsylt
1/2 dl sirap
3 dl filmjölk

- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa formarna.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Tillsätt fil, sirap och sylt.
- Arbeta snabbt ihop till en slät "degsmet".
- Dela upp degen på två formar och släta till ytan med hjälp av lite vatten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 60 min. ( när limporna fått lagom färg täcker jag dem med folie resterande tid i ugnen )
- Stjälp upp bröden ur formen och låt svalna på galler under bakduk.


Tassa och Snobben hjälpte till på sitt vis...med "krokbensfällor".

Kommentarer

Populära inlägg