Grahamsrutor
Jag har testat ett nytt recept på bröd idag.
Grahamsrutor ca:20 st
50 g jäst
5 dl mjölk
2 1/2 dl grahamsmjöl
2 tsk salt
1/2 dl ljus sirap
2 msk rapsolja
10 dl rågsikt
Garnera med frön
- Lös upp jästen med mjölken i en bunke.
- Tillsätt grahamsmjöl, salt, sirap och olja. Blanda ordentligt.
- Tillsätt rågsikten och knåda ihop till en smidig deg.
- Låt degen jäsa under bakduk 40 min.
- Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper (25*35cm).
- Skär ett rutmönster i degen och strö över frön.
- Låt degen jäsa ytterligare 30 min under duken.
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Grädda längst ner i ugnen i 25-30 min.
- Låt svalna på plåten under bakduk.
Kommentarer
Skicka en kommentar