Mammas kalops

Kalops är en av mina favoriter. Som godast är den när mamma lagat den. :)

Kalops

500-600 g grytbitar
10 kryddpepparkorn
3-4 morötter
1 purjo el. 2-3 gula lökar
2 lagerblad
1 1/2 tsk salt
5 dl vatten
Smör 
Redning - 3 msk vetemjöl, 1 dl vatten
Soja för färg

- Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna, bryn köttet i omgångar på ej för stark värme.
- Lägg det i en gryta och tillsätt salt och kryddor.
- Vispa ur pannan med en del av vattnet och häll i grytan.
- Tillsätt resterande vatten och låt köttet koka under lock, på svag värme, tills köttet blivit mört. (1 - 1 1/4 timme)
- Skala och skiva morötterna. Lägg i grytan och låt koka i 10 min.
- Skala löken och skär i skivor. Låt koka med i ytterligare 10-15 min.
- Gör redningen, rör ner den och koka i ytterligare 3-5 min. 
- Tillsätt soja och smaka av.



Kommentarer

Populära inlägg